Easy like a sunday morning

sunday-morning

Zondagochtenden zijn meestal zo fijn. Tenminste, als je heerlijk rustig op je gemak wakker kunt worden en als je alles in je eigen tempo kunt doen.

Vanochtend is het ook zo´n ochtend. Het zonnetje schijnt heerlijk de kamer in. Ik hoef mij niet te haasten. Er is geen race tegen de klok. Kortom: Vanochtend is het heerlijk relaxt.

Ik merk dat wanneer ik alles in mijn tempo en op mijn manier doe, alles vanzelf loopt. Alles loopt in elkaar over, alsof het zo hoort. Ik noem dit ook vaak moeiteloosheid. Dus dat je in een flow komt dat alles vanzelf gaat, zonder een enkele moeite. Het voelt alsof er puzzelstukken in elkaar vallen.

Dit gevoel kun je eigenlijk ten allen tijde oproepen. Het fijnste is zelfs als je altijd in deze staat van moeiteloosheid kunt verkeren.

En dit is mogelijk! Dit gebeurt namelijk als je bewust in het NU bent. Als je in het NU leeft.

Lukt het jou om dit gevoel op te roepen? Super fijn, als het jou lukt!

Lukt het niet? Dan heb ik hier alvast 2 TIPS om te oefenen om in het NU te zijn:

  1. Heb aandacht voor maar één ding

Dus wat doe jij nu op dit moment? Deze blog aan het lezen, natuurlijk. Maar ben je nog iets anders aan het doen? Denk je nog ergens anders aan? Wanneer je met aandacht de activiteit verricht waar je mee bezig bent, ben je in het NU.

  1. Geniet ervan wat je met aandacht doet

Klinkt als een inkopper. Je zult merken dat het soms moeilijker is dan je denkt. Ga jezelf maar na: Hoe ga je dit doen als je het ontzettend druk hebt? Je bent voor je gevoel meerdere dingen tegelijk aan het doen. Dit zijn momenten dat het best moeilijk is om te genieten van het moment.

Dus, geniet van de kleine dingen: De zon die in je kamer schijnt, je kop koffie of het gesprek wat je op dat moment voert, auto rijden…..

Of doe als ik:  Geniet van de zondagochtend!

 

 

Wil je er meer over weten? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *