Hoe succesvol ben jij?

succes met hartIn mijn coachingspraktijk komt met regelmaat de volgende vraag naar voren: Hoe succesvol ben ik in mijn leven? Deze vraag komt vaak aan de oppervlakte als je op zoek bent naar meer inzichten in jezelf om beter in het NU te zijn.

Dit is voor velen wellicht een makkelijke vraag om te beantwoorden. Zeker wanneer de redenen gebaseerd zijn op de ratio, het verstand.

De mate van succes in je leven hangt, volgens mijn klanten, af van diverse zaken. Het heeft er onder andere mee te maken met hoe je functioneert in het leven. Het gaat om hoe gezond je bent en hoe je met je gezondheid omgaat. Ook gaat het erom hoe goed jouw relatie is met de mensen om jou heen zoals jouw partner, familie, kinderen en vrienden. Wat ook meespeelt in succes is hoe goed je functioneert op het werk of hoe je dagbesteding is.
Velen onder ons zullen zeggen dat het zeker ook te maken heeft met hoeveel je kunt spenderen in het leven, dus dat succes te maken heeft met jouw financiële situatie op dit moment. En dan niet te vergeten, de mening van anderen. Ook de mening van anderen bepaalt of jij succesvol bent in het leven.
Maar het draait niet alleen om verstand. Zoals ik al eerder aangaf, deze vraag komt vaker in mijn coachingspraktijk voor. Wanneer ik deze vraag in mijn praktijk behandel, belicht ik deze vraag vanuit het gevoel. En omdat het antwoord niet gebaseerd wordt op ratio, komt hier een ander antwoord uit.

Succes en de mate van succes gaat over de persoon zelf, dus over jouw “Ik”. Het gaat er namelijk om hoe jij tegen het leven aankijkt en hoe jij op dit moment in het leven staat en of je ook vol liefde in het leven staat. Belangrijk is dat wat je doet, dit ook met liefde doet voor jezelf. Dus of je genoeg van jezelf houdt. Je bent namelijk succesvol in je leven wanneer je houdt van jezelf, je houdt van wat je doet èn hoe je het doet.

De vraag is dus eigenlijk: Weet jij wel hoe succesvol je bent in het leven? Belangrijker: Kun jij deze vraag beantwoorden vanuit je gevoel?

Mocht je hier niet uitkomen, dan nodig ik je graag uit voor een intake gesprek.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *